Consumenten   Nieuws   Loorbach: Orde wordt niets opgelegd

27-09-2012 |  3 reacties

Loorbach: Orde wordt niets opgelegd

‘Wat hier gebeurt, is het aanscherpen van een bestaande regeling. Het is dus niet nieuw en wordt zeker niet opgelegd.’ Dat zegt algemeen deken Jan Loorbach naar aanleiding het voornemen van de Orde om het maximumbedrag van contante betalingen, die advocaten zonder overleg met de deken te hoeven voeren mogen accepteren, van 15.000 naar 2000 euro te verlagen.

Die regeling, de Bruyninckx-richtlijnen uit 1995, is toentertijd in het leven geroepen om advocaten te beschermen tegen onnodige risico’s met zwart geld, aldus Loorbach. Wel nieuw is het karakter van de regel; was het eerder een richtlijn, nu geldt een ‘verboden, tenzij..uitgangspunt,’aldus de deken.

Over de voorgenomen verlaging schreef strafadvocaat Inez Weski afgelopen dinsdag een opiniestuk in NRC Handelsblad. 'Door controle op banken die geen geheimen mogen houden, sluipt de overheid in de relatie tussen advocaat en cliënt. Sommige cliënten kunnen alleen contant betalen.’
Ten aanzien van die cliënten zegt Loorbach ‘dat de aangescherpte regel niet uitsluit dat advocaten nog steeds cash betaald kunnen worden. De regel bood en biedt ruimte om contanten te ontvangen als dat in het kader van de noodzakelijk rechtsbijstand nodig is; alleen wordt de grens verlaagd.’

Tekst: Mark Maathuis

Reacties (3)

Geplaatst door Selime - dinsdag 02 oktober 2012 16:08:50
Ja ja Inez Weski advocaten van de Duivels kunnen alleen Contant betaald worden toch?Er is immers nooit een Relatie tussen advocaat en Cliënt tenzij ze geen onafhankelijke advocaten zijn en Maffiamaatjes.Cliënten die alleen Contant kunnen betalen kunnen ook hen Geld via het rekeningnummer van de Justitie die ze in Gevangenis hebben betalen toch Weski,waarom kontant als je niks te verbergen hebt!Justitie dient één CENTRALE INKOMSTEN bank te hebben waarnaar gestort moet en dat via daar naar de Advocaat dan is er concrete financiële overzicht!
Geplaatst door Brynell - woensdag 28 november 2012 10:21:38
Woah nelly, how about them aplpes!
Geplaatst door dmluqpolz - zaterdag 01 december 2012 15:03:00
je0sac <a href="http://xdprivoqusso.com/">xdprivoqusso</a>

Reageer op dit bericht


Naam * : Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond.
E-mailadres * :
Reactie * :
Captcha Type de code in de afbeelding over in het code veld. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.
Code * :