Advocatuur hecht waarde aan diversiteit en inclusie

Diversiteit en inclusie vormen een belangrijk thema voor veel advocatenkantoren. Dat blijkt uit een enquête onder de balie op initiatief van het NOvA-platform Inclusie & Diversiteit. Twee derde van de ruim 300 respondenten geeft aan dat hun kantoor een inclusieve werkomgeving biedt waarin alle advocaten gelijkwaardig worden behandeld.

lees meer »

Advocatuur voor dummies: de advocatuur in een notendop

Op initiatief van de NOvA is in de serie ‘dummies’ nu ook De kleine Advocatuur voor dummies verschenen. Een aanrader voor iedereen die wil weten wat een advocaat is en doet.

lees meer »

Leren omgaan met agressie in de weerbaarheidstraining voor advocaten

Advocaten kunnen zich inschrijven voor de weerbaarheidstraining van de NOvA. Deze praktische training biedt advocaten concrete handvatten om in hun dagelijkse praktijk proactief om te gaan met agressie en bedreiging. In 2022 zijn 500 plaatsen kosteloos beschikbaar.

lees meer »

Een onveilig gevoel? Vraag nu een veiligheidsscan aan!

Advocaten moeten hun werk in het kader van een goede rechtsbedeling in een veilige omgeving kunnen doen. In het afgelopen jaar zijn er meerdere situaties geweest waarbij de veiligheid van advocaten ernstig in het geding was. Op initiatief van de NOvA heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid geld ter beschikking gesteld om advocatenkantoren te laten beoordelen op hun (fysieke en digitale) kwetsbaarheid.

lees meer »
11-01-2022

Dilemma: Cryptisch?

Wat doet u als uw cliënt alleen via een cryptotelefoon met u wil communiceren?

lees meer »

07-01-2022

Lichte groei van de balie

Op 1 januari 2022 staan 18.104 advocaten op het tableau ingeschreven, een beperkte toename van 0,8% ten opzichte van vorig jaar (17.964). De licht stijgende lijn van de afgelopen jaren zet hiermee door.

lees meer »

01-01-2022

Gewijzigde regelgeving per 1 januari 2022

Met ingang van 1 januari 2022 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving van de NOvA.

lees meer »

24-12-2021

Start subsidieregeling experiment echtscheiding

In februari 2022 gaat de Raad voor Rechtsbijstand van start met de subsidieregeling experiment echtscheiding. De NOvA, het Juridisch Loket, de MfN, vFAS en Uitelkaar.nl hebben deelgenomen aan de voorbereidende werkzaamheden van die regeling via de werkgroep experiment scheiden.

lees meer »

Petra van Kampen

"Te koop: verschoningsrecht"

De demissionaire minister voor Rechtsbescherming (althans: het demissionaire kabinet) heeft na een jarenlang ‘njet’ besloten dat de gefinancierde rechtshulp 154 miljoen extra krijgt. Topidee. Tijdelijk dan, dat dan weer wel. Over vijf jaar moet die extra financiering voor een significant deel (90 miljoen) zijn overgenomen door de commerciële kantoren; die moeten geld in een sociaal fonds storten om hun collega’s te helpen (1). Dat is geen nieuw idee.

lees meer »

NOvA Webinar Weerbaarheid van de Rechtsstaat