• 04-04-2024

    Robert Crince le Roy algemeen deken NOvA

    "Vertrouwelijkheid kwijt?"

    Recent nam de Tweede Kamer, in weerwil van de minister voor Rechtsbescherming, twee amendementen aan die het mogelijk maken dat gesprekken tussen een gedetineerde in de extra beveiligde inrichting of een afdeling intensief toezicht en zijn advocaat bekeken én beluisterd kunnen worden. Dit moet volgens Kamerleden voorkomen dat advocaten onder druk worden gezet.

    lees meer
  • 26-01-2023

    Jeroen Soeteman lid algemene raad NOvA

    "Ondermijning"

    De aanpak van de georganiseerde, ondermijnende criminaliteit is een politiek speerpunt. De criminaliteit is verhard met als schrijnend voorbeeld bedreiging en intimidatie van – en geweld tegen – journalisten, politici en togadragers. Dit ondermijnt onze rechtsstaat en belemmert deze professionals hun werk te doen. Daarnaast oefent de georganiseerde criminaliteit druk uit op de bovenwereld. Het is van essentieel belang dat advocaten hier zoveel mogelijk tegen bestand zijn.

    lees meer
  • 06-05-2022

    Robert Crince le Roy algemeen deken NOvA

    "Gezag, gedrag en ondermijning"

    Op 31 mei a.s. vindt in de Eerste Kamer een beleidsdebat plaats over de Staat van de Rechtsstaat. Ter voorbereiding van dit debat vond ten overstaan van de Eerste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid een deskundigenbijeenkomst plaats over de (financiering van de) politiële en justitiële keten en bestrijding van ondermijning. Tijdens deze bijeenkomst heb ik, naar aanleiding van een aantal actualiteiten in zowel de politieke als de juridische arena, aandacht gevraagd voor het publieke gezag.

    lees meer