• 04-09-2023

    Sanne van Oers lid algemene raad NOvA

    "De sociale advocatuur verdient meer"

    Een paar jaar geleden stond de sociale advocatuur in toga op het Binnenhof. Sommigen van ons zetten de demonstratie kracht bij door met een spandoek in een vijver te staan. Hiermee illustreerden zij dat het water hen letterlijk aan de lippen stond. Toen al maakten we ons zorgen over de toekomst van de sociale advocatuur. De toegang tot het recht voor minder draagkrachtige burgers stond op de tocht en toenmalig minister voor Rechts­bescherming, Sander Dekker, weigerde de vergoedingen te verhogen.

    lees meer
  • 17-04-2023

    Sanne van Oers lid algemene raad NOvA

    "Maatschappelijk paspoort naar meer samenwerking"

    Advocaten vervullen een belangrijke rol in onze maatschappij. Zonder hen geen rechtsbescherming. Dankzij advocaten die toevoegingen doen of hun diensten kosteloos of tegen een gereduceerd tarief verlenen, heeft iedereen in Nederland toegang tot het recht. De omvang van de sociale advocatuur en haar maatschappelijke bijdrage is min of meer bekend. Maar hoe zit dat baliebreed? De NOvA wil graag in kaart krijgen welke maatschappelijke bijdrage de gehele balie levert.

    lees meer
  • 15-12-2022

    Robert Crince le Roy algemeen deken NOvA

    "De balie, dat zijn wij!"

    December is een maand van reflectie en ik kijk terug op een interessant en bewogen jaar. Een jaar waarin ik als opvolgend algemeen deken van de Nederlandse orde van advocaten in een breed maatschappelijk veld kennismakingsgesprekken voerde die mij verrijkten met nieuwe, nuttige en soms verrassende inzichten.

    lees meer