• 29-03-2018

    Ruben Alderse Baas oud- lid algemene raad NOvA

    "Wie kijkt eigenlijk in onze data?"

    Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie. Ook voor advocaten betekent dat een verantwoordingsplicht om aan te tonen dat u persoonsgegevens verwerkt en beschermt volgens de wet.

    lees meer
  • 23-03-2018

    Bart van Tongeren oud - algemeen deken NOvA

    "Bemiddeling en het belang van de rechtzoekende"

    De NOvA juicht innovatie toe om vraag en aanbod van juridische diensten bij elkaar te brengen. De laatste tijd is er veel discussie over deelname van advocaten aan zogeheten koppelwebsites. Laat ik uw geheugen opfrissen: je als advocaat aansluiten bij een website die werkt met een vaste periodieke vergoeding: geen probleem! Of een prijs-per-klik: prima! De gedragsregels voor de advocatuur maken dit (al enige tijd) mogelijk.

    lees meer
  • 26-10-2017

    Bart van Tongeren oud - algemeen deken NOvA

    "Algoritmes in de rechtsstaat"

    Tijdens het lustrumdiner van de NOvA heb ik in aanwezigheid van de juridische top van Nederland een voorzet gedaan voor een Deltaplan digitalization legal infrastructure and the rule of law. Een onderdeel dat niet mag ontbreken is het ontwikkelen van een gemeenschappelijke digitale juridische omgeving waarbij sprake is van algorithmic accountability.

    lees meer