Dossiers

Maak het verschil! - diversiteit in de advocatuur

Diversiteit draagt bij aan het succes van de advocatuur en bevordert de creativiteit en innovatie binnen de beroepsgroep. Het 9e NOvA Innovatieplatform staat in het teken van diversiteit in de advocatuur, dit keer op donderdag 10 oktober van 15.30-18.00 uur in het Rosarium in Amsterdam*. Adres: Amstelpark 1, Europaboulevard 1083 HZ Amsterdam (Zuid). 

Debatleider: Femke Wolthuis. O.a. bekend van het RTL-Ontbijtnieuws, RTLZ en de radio: Radio 1 Journaal, “Met het oog op morgen” en voice over voor het NOS jounaal.

Keynote: Barbara Bos, over 'Unconscious Bias'. Barbara is trainer en jurist bij het College voor de Rechten van de Mens. Als jurist heeft zij tien jaar discriminatiezaken behandeld. Sinds de oprichting van het College is zij werkzaam op de Front Office. “Met de training willen we bedrijven zelf de middelen in handen geven om met oplossingen te komen. Ik geef de training op een enthousiaste manier en probeer op een toch luchtige toon een serieus probleem tot een oplossing te brengen.“ Barbara heeft training gegeven bij: de rechterlijke macht, advocatuur, politie, consultancy bedrijven, gemeenten, ministeries, scholen, ziekenhuizen, uitzendbureaus en zorginstellingen.
Femke Wolthuis en Barbara Bos. Inno Div.2

Panelleden van de twee discussierondes: mr. Salima Guettache, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, mr. Mohammed Almarini, advocaat bij Baker & McKenzie, mr. Nigel Coffi, advocaat bij Recht! Advocaten, mr. Caroline Pronk, advocaat bij B&C Melissen Advocaten, Melvin Tjoe Nij, oprichter van The Other Network, LexThijssen MSc - Sociale Wetenschappen UU.

Panelleden Inno Div.2

 

Het onderwerp diversiteit kan rekenen op brede maatschappelijke belangstelling. Van de advocatuur wordt wel gezegd dat de beroepsgroep achterloopt als het gaat om diversiteit en inclusie. Reden om dieper op het onderwerp in te gaan.
Tijdens het innovatieplatform zal worden ingegaan op vragen als: wat verstaan we onder diversiteit, waarom is diversiteit belangrijk en hoe staat de advocatuur ervoor als het gaat om diversiteit. Ook zal worden gesproken over wat kantoren kunnen doen om diversiteit te bevorderen. Om de deelnemers meteen scherp te zetten wordt gestart met een keynote over het onderwerp Unconscious Bias. Daarna worden stellingen besproken in twee paneldisussies en is er gelegenheid voor de zaal om te reageren. Wij zien uit naar een interactieve bijeenkomst: Maak het verschil!  

Programma:
15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Welkom door Johan Rijlaarsdam, algemeen deken
16.05 uur: Keynote Barbara Bos over 'Unconscious Bias'
16.30 uur: Paneldiscussie - ronde 1
17.00 uur: Paneldiscussie - ronde 2
17.30 uur: Borrel
18.30 uur: Einde

*: Advocaten ontvangen per e-mail een uitnodiging met aanmeldmogelijkheid van de NOvA.