Geheimhoudernummer gemachtigde

Nummerherkenning gaat samen met Mijn Orde
De aparte nummerherkenning-website is geïntegreerd in Mijn Orde. Advocaten, kantoorverantwoordelijken en hun gemachtigden loggen allemaal op dezelfde manier in op Mijn Orde. Advocaten kunnen via Mijn Orde zowel hun gegevens registreren waarmee ze op het tableau staan als hun geheimhoudernummers beheren. Omdat u als gemachtigde ook te maken krijgt met de veranderingen in het systeem treft u hieronder de voor u belangrijke informatie aan.

Waarom deze verandering?
Cliënten moeten altijd vrijuit en vertrouwelijk kunnen spreken met hun advocaat, ook via de telefoon. Daarvoor is er het systeem van nummerherkenning. Telefoonnummers die als geheimhoudernummers in Mijn Orde zijn geregistreerd, worden herkend in het nummerherkenningsysteem van zowel de Nationale Politie als de Dienst Justitiële inrichtingen en daardoor niet afgeluisterd of uitgeluisterd.

Nummers en machtigingen automatisch overgezet
Alle geheimhoudernummers zijn vanuit de nummerherkenning-website automatisch overgezet naar Mijn Orde. Indien u door een kantoorverantwoordelijke was gemachtigd voor Mijn Orde voor kantoorverantwoordelijke en/of voor de nummerherkenning-website, dan is die nu omgezet naar een machtiging voor Mijn Orde.

Bent u gemachtigd door de advocaat?

  • Log in met uw advocatenpas op https://mijnorde.advocatenorde.nl. Controleer in Mijn Orde op het tabblad ‘BAR-registratie’ of de telefoonnummers van de advocaat juist zijn geregistreerd.
  • Staan de nummers hier niet bij? Klik dan op het tabblad ‘Wijzigingen doorgeven’ en geef de telefoonnummers door.
  • Pas als een telefoonnummer juist geregistreerd staat op Mijn Orde kunt u er zeker van zijn dat het nummer niet wordt afgeluisterd door de Nationale Politie of uitgeluisterd door DJI.

Bent u gemachtigd door de kantoorverantwoordelijke?

  • U hoeft nu nog maar op één plek op Mijn Orde in te loggen om de advocaatgegevens en de kantoorgegevens in te kunnen zien.
  • U kunt de kantoorgegevens (het algemene kantoornummer en faxnummer van het kantoor) aanpassen en de registratie van eventuele extra geheimhoudernummers bijhouden.
  • Alle nummers van een kantoor en van alle advocaten die daar werken zijn via Mijn Orde zichtbaar voor alle advocaten en gemachtigden van dat kantoor. Kijk hiervoor op het tabblad ‘Geheimhoudernummers’.
  • Het is niet langer mogelijk om de extra nummers van het kantoor te exporteren naar Excel en deze – na aanvulling – weer te importeren. Deze mogelijkheid is vervallen vanwege te grote veiligheidsrisico’s. Als gemachtigde van de kantoorverantwoordelijke kunt u wel alle nummers van het kantoor exporteren naar een Pdf-bestand.

Controleer de gegevens die u als gemachtigde heeft ingevoerd
Wij roepen u graag op om de gegevens die u voor de advocaat of voor de kantoorverantwoordelijke heeft ingevoerd te controleren en zo nodig aan te vullen of te corrigeren. Voor een goed werkend systeem van nummerherkenning is het immers van belang dat altijd actuele en juiste geheimhoudernummers geregistreerd zijn.

Meer informatie
Kijk voor meer bij de veelgestelde vragen over de geheimhoudernummers. Staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact op met het Informatiepunt voor advocaten via informatiepunt@advocatenorde.nl.