10jan

Dilemma: Concertje pakken?

Eind van de dag komen twee spoedzaken binnen waardoor een keuze moet worden gemaakt tussen werk en privé-activiteiten. Een combinatie is mogelijk, maar ook dan moeten er keuzes worden gemaakt. Wat zou u doen?

ConcertHet dilemma:'Ik ben advocaat op een kantoor dat zowel betalende cliënten bijstaat als cliënten op basis van een toevoeging. Het is donderdag eind van de middag en ik heb kaartjes voor een concert vanavond in de Arena. Ineens komen achter elkaar twee spoedzaken bij mij binnen. Een mevrouw met een bijstandsuitkering belt met de vraag of ik haar morgenochtend om 9:00 uur kan begeleiden bij een gesprek met Jeugdzorg over de uithuisplaatsing van haar kind en of zij nu haar dossier bij mij op kantoor kan komen brengen. Een ondernemer die ik al jaren bijsta belt, wil per se dat ik vandaag nog een e-mail verstuur naar een werknemer van hem die hij zojuist op staande voet heeft ontslagen en meldt dat hij het dossier van deze werknemer nu naar mij zal mailen. Ik wil heel graag naar het concert waar ik al lang geleden kaartjes voor heb gekocht. Als ik er niet heen ga, kan ik beide zaken in de avond goed voorbereiden, als ik wel ga dan zou ik na het concert voor een van de zaken nog wat kunnen doen. Voor mijn positie binnen kantoor is het van belang dat ik de ondernemer als vaste cliënt niet kwijtraak, maar ik laat de mevrouw aan haar lot over als ik haar niet help met haar kind. Wat doe ik?

Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020 Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties van het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel collega's het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2023