20sep

Dilemma: Gesloten deuren?

De nieuwe, strenge beveiliging van het kantoorpand wordt als onpersoonlijk ervaren. Helaas is het noodzakelijk. Zet je toch de deuren open voor je cliƫnten?

IntercomHet dilemma:
Ik ben advocaat gespecialiseerd in het personen- en familierecht op een middelgroot kantoor. Ons kantoor is gevestigd in een drukke buurt in de binnenstad van Utrecht. Kortgeleden is iemand ons kantoor binnengelopen en heeft één van mijn kantoorgenoten bedreigd met een mes. Om die reden is besloten om de entree van kantoor te beveiligen; er is een intercom geplaatst en de ramen zijn afgeplakt met folie zodat niet meer naar binnen kan worden gekeken. Cliënten hebben bij mij geklaagd over deze verandering die als onpersoonlijk wordt ervaren. Ook een nieuwe cliënt vond de entree afstandelijk. Ik maak me hier zorgen om. Ons kantoor staat voor laagdrempelig. Cliënten wil ik er niet door verliezen of mislopen, maar veiligheid vind ik ook een groot goed. Wat doe ik?

Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020 Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel collega's het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2022