24jan

Dilemma: Helpende hand?

Uw nieuwe cliënt blijkt ook hulp nodig te hebben van een belastingadviseur en notaris. Helpt u hem op weg ondanks uw tijdgebrek vanwege andere werkzaamheden?

Helpende handHet dilemma:
'Ik ben advocaat op een klein kantoor, gespecialiseerd in sociaal-zekerheidsrecht. Via het Juridisch Loket, krijg ik een cliënt doorgestuurd die vertelt dat hij chronisch ziek is. Ik help hem met wat juridische zaken. Cliënt laat merken dat hij meer hulp nodig heeft. Hij heeft moeite met de belastingaangifte die hij binnenkort moet doen en een testament heeft hij ook nog niet. Ik verwacht dat dit voor problemen gaat zorgen en vind het lastig om hem aan zijn lot over te laten, maar eigenlijk heb ik hier geen tijd voor vanwege de voorbereiding van een kortgeding morgen. Wat doe ik?'

Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2023