14dec

Dilemma: In de kijker lopen?

Een talkshow benadert u voor een toelichting over een fraudezaak waarin u een bekende Nederlander bijstaat. Tegelijkertijd komen er verdachte signalen bij uw kantoor binnen die mogelijk iets te maken hebben met deze zaak. U vindt dat uw toelichting in het belang is van de verdediging van uw cliënt, maar uw kantoorgenoten zijn bang dat hierdoor de bedreigingen toenemen. Wat doet u?

Bedreiging

Het dilemma:

'Ik ben advocaat en sta een bekende Nederlander bij in een grote fraudezaak. Bij ons kantoor zijn de laatste tijd een aantal verdachte signalen binnengekomen, zoals vreemde telefoontjes en bepaalde personen die in de straat rondhangen, die waarschijnlijk met deze zaak te maken hebben. Van een duidelijke (be)dreiging is geen sprake. Een bekende talkshow heeft mij benaderd om een toelichting te komen geven op deze zaak. Ik ben van mening dat die toelichting in het belang is van de verdediging van mijn cliënt. Enkele kantoorgenoten vinden het echter onverstandig dat ik op tv verschijn. Zij zijn bang dat daardoor de bedreiging toeneemt, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor hen. Wat doe ik?'

Logo DilemmApp 2020Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter.

Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat!

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel collega's het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag.

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?

2021