30nov

Dilemma: Publiekstrekker?

Uw kantoorgenoot windt zich op over een schadeafhandeling door de Staat en overweegt in een privézaak daartegen te procederen. Een advocaat behartigt de belangen van zijn cliënt, maar kan hij ook zelf als cliënt opkomen voor eigen privébelangen? In het nieuwe dilemma zoekt deze advocaat ook nog eens de publiciteit op terwijl uw kantoor hier niet op zit te wachten. Wat doet u?

IStock-1169127480 - persconferentieHet dilemma:

‘Ik ben partner op een middelgroot kantoor in het noorden van het land. Een van mijn kantoorgenoten windt zich al maanden op over hoe de Staat zich opstelt met betrekking tot de afhandeling van de schade veroorzaakt door de gaswinning in Groningen. Tijdens een overleg kondigt zij aan dat zij besloten heeft als privépersoon/advocaat te gaan procederen tegen de Staat. Zij vertelt al een uitnodiging te hebben ontvangen om haar verhaal op tv te mogen doen en ook verschijnt er binnenkort een groot krantenartikel. Als kantoor zitten wij hier niet op te wachten. Wat doe ik?’

Logo DilemmApp 2020Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter.

Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat!

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel collega's het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag.

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?

2021