9jul

Dilemma: Reorganisatie perikelen

Een grote cliënte gaat reorganiseren. Het hoofd HR van deze cliënte, met wie u een goede band heeft, heeft echter haar mond voorbij gepraat. Uw cliënte wil haar daarom op staande voet ontslaan. Staat u uw cliënte hierin bij?

Dilemma - reorganisatie - 260pxDilemma: "Ik ben een ervaren advocaat-medewerker en als enige op kantoor gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Al een aantal jaren doe ik alle arbeidsrechtzaken voor een grote cliënte. Ik heb een goede band opgebouwd met het hoofd van de afdeling HR van deze cliënte. Zo ga ik af en toe met haar lunchen en komt ze geregeld op relatieborrels die mijn kantoor organiseert. Nu gaat mijn cliënte reorganiseren en stel ik met het hoofd HR de conceptvaststellingsovereenkomsten op. Ook bepalen we samen de bandbreedte van de vergoedingen. Vlak voordat het voornemen om te reorganiseren en het sociaal plan werden gedeeld met het personeel, bleek dat het hoofd HR dit al aan enkele collega’s had laten weten. Mijn cliënte wil haar ontslaan, het liefst op staande voet. Vanwege mijn band met het hoofd HR, twijfel ik of ik mijn cliënte hierin kan bijstaan. Wat doe ik?"

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Beeldmerk NOvA DilemmApp.50pxHeeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple.
Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

 

2024