21jun

Dilemma: Enthousiaste wederpartij

Een wederpartij benadert u voor een nieuwe niet-gerelateerde zaak. Gaat u daarmee aan de slag ook al is uw huidige cliënt daar niet blij mee? Lees het dilemma. Wat zou u doen?

IStock-973428018Het dilemma:

‘Ik ben advocaat huurrecht. De wederpartij in een zaak die ik onlangs heb gewonnen, benadert mij voor een niet-gerelateerde kwestie. Het voelt als een compliment en ik ga ervoor. De cliënt waarvoor ik de eerdere zaak heb gewonnen, is ‘not amused’ en dient een klacht in omdat de beroepstermijn nog niet was verstreken. Wat doe ik?'

Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020 Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel collega's het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2022