15sep

Nieuw dilemma in de DilemmApp: '24/7'

Om de week staat in de DilemmApp een nieuw dilemma voor u klaar. Deze keer over (over)werken in het weekend. Uw gezinsleven komt hierdoor onder druk te staan. Wat zou u doen?

Het dilemma:

'Ik ben 10 jaar advocaat. In mijn beginjaren werkte ik vaak de weekenden door. De laatste jaren heb ik een betere ‘work-life balance’. Dat is nu ook meer van belang, omdat ik twee kinderen heb waar ik het weekend mee wil doorbrengen. De laatste paar maanden gaat het echter weer de verkeerde kant op. Een vaste cliënt die ik vanuit mijn beginjaren goed ken komt bijna elke zaterdag met een spoedklus. Ik wil niet steeds mijn vrije weekenden moeten opofferen. De relatie met mijn vrouw, die nu in het weekend vaak volledig de zorg voor kinderen op zich moet nemen, komt hierdoor ook onder druk te staan. Maar in deze onzekere coronatijd wil ik deze cliënt ook niet verliezen. Wat doe ik?'

Logo DilemmApp 2020Wat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. 

Lees ook de slotopmerking van het vorige dilemma 'Dubieus bewijs?'

Wanneer u minimaal tien dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijk profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2020