5okt

Nieuw dilemma in de DilemmApp: 'Diversity Day: Inclusief jij?'

Op Diversity Day wordt in de DilemmApp ook aandacht gevraagd voor het belang van gelijke kansen, diversiteit en inclusie. Laat u een bi-culturele achtergrond meespelen in uw keuze voor de meest geschikte kandidaat voor een openstaande vacature op uw kantoor?

Het dilemma:
'Ik ben advocaat bij een klein kantoor. Ik ben de enige advocaat met een bi-culturele achtergrond. Mijn collega’s zijn erg aardig, maar ik voel mij vaak ‘anders’ en niet begrepen. De maatschap heeft besloten zich meer in te zetten voor inclusie en diversiteit, waar ik blij mee ben. Op een recente vacature zijn uit de reacties twee kandidaten geselecteerd. De kandidaat met een bi-culturele achtergrond is minder gespecialiseerd op het gevraagde rechtsgebied dan de andere kandidaat die deze achtergrond niet heeft. De maatschap wil graag mijn advies welke keuze ze moet maken. Wat doe ik?

Logo DilemmApp 2020

Wat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U leest dan hoeveel procent van de stemmen het met u eens is of op een andere manier de oplossing zoekt. Nieuw is de slotopmerking van het vorige dilemma 'Succes verzekerd'. 

Wanneer u minimaal tien dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijk profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?

2021