5jan

Nieuw dilemma in de DilemmApp: 'Nieuwe ronde, nieuwe kansen?'

Om de week staat in de DilemmApp een nieuw dilemma voor u klaar. Deze keer gaat het over het wel of niet in beroep gaan met of zonder nadrukkelijke toestemming van de cliënt. Lees het dilemma. Wat zou u doen?

Het dilemma:

'Ik ben advocaat in het ondernemingsrecht. In één van mijn zaken is mijn cliënt in het ongelijk gesteld. Ik zie wel mogelijkheden om in beroep te gaan en bespreek die met mijn cliënt. Hij heeft daar wel oren naar, maar is ook bang om wederom in de kosten te worden verdeeld. Ook de griffierechten zijn in hoger beroep gezien de hoogte van de vordering aanzienlijk. Hij aarzelt en wil nog even nadenken. We spreken af dat hij mij voor het verstrijken van de datum voor beroep laat weten wat hij wil. Ik hoor niets meer van hem en kan hem ondanks herhaalde pogingen ook niet bereiken.
Wat doe ik?

Logo DilemmApp 2020Wat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. 

Lees ook de slotopmerking van het vorige dilemma 'Wijnen, wijnen!'

Wanneer u minimaal tien dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijk profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2021