13jul

Nieuw dilemma in de DilemmApp: ‘Geprikt?'

Om de week staat in de DilemmApp een nieuw dilemma voor u klaar. Deze keer gaat het over het versoepelen van de coronamaatregelen en de gevolgen daarvan. Daarbij speelt mee dat niet iedereen gevaccineerd is. Lees het dilemma. Wat zou u doen?

Het dilemma:
‘Ik ben advocaat en gespecialiseerd in het huurrecht. Tot op heden waren veel zittingen online, maar nu de coronamaatregelen versoepelen worden steeds meer fysieke zittingen gepland. Zo ook in een zaak van een goede cliënt van mij. Ik weet dat hij zich niet wil laten vaccineren, omdat hij daar principieel op tegen is. Zelf ben ik nog niet volledig gevaccineerd. Pas na de zitting staat mijn tweede prik gepland. Ik twijfel of ik naar de zitting moet gaan. Ik wil eigenlijk geen onnodig risico lopen, maar de relatie met mijn cliënt ook niet op het spel zetten. Van uitstel wil hij niets weten, want hij heeft er belang bij dat er snel een uitspraak komt in deze zaak en ik denk ook dat een fysieke zitting in zijn voordeel is. Mijn kantoorgenoot, die al wel volledig gevaccineerd is, wil de zaak wel voor mij doen. Maar ik weet dat hij extra omzet nodig heeft en ik wil deze cliënt niet kwijt. Wat doe ik?'

Logo DilemmApp 2020

Wat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U leest dan hoeveel procent van de stemmen het met u eens is of op een andere manier de oplossing zoekt. Nieuw is de slotopmerking van het vorige dilemma "Opvliegers'. 

Wanneer u minimaal tien dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijk profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?

2021