13okt

Nieuw dilemma in de DilemmApp: 'Stilte voor de storm'

Om de week staat in de DilemmApp een nieuw dilemma voor u klaar. Deze keer over uw zorgen over een terneergeslagen collega. Is hij depressief, zit hij niet lekker in zijn vel of is er wat anders aan de hand? Wat zou u doen?

Het dilemma:

'Ik ben advocaat en werk op een middelgroot advocatenkantoor. Vanwege de corona maatregelen werken wij al geruime tijd thuis. Samen met een kantoorgenoot behandel ik een grote langlopende zaak waarin wij veel overleggen hebben om te kijken of we met de wederpartij tot overeenstemming kunnen komen. De laatste tijd merk ik tijdens digitale meetings dat mijn kantoorgenoot - die anders erg aanwezig is - er terneergeslagen bijzit en niets zegt. Na afloop van de laatste meeting vraag ik hem ernaar, maar hij wuift het weg. Behalve dat ik me zorgen om hem maak, zit het me ook niet lekker omdat het mogelijk de zaak beïnvloedt. Wat doe ik?'

Logo DilemmApp 2020Wat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. 

Lees ook de slotopmerking van het vorige dilemma 'Take it or leave it?'

Wanneer u minimaal tien dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijk profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2020