30aug

Nieuw dilemma in de DilemmApp: ‘Vriendendienst'

Het doel van de DilemmApp is om beroepsethiek op een speelse en inspirerende wijze onder de aandacht van de advocatuur te brengen. Deze keer gaat het over het opvragen van (privé)gegevens bij het Kadaster. Hoe ver ga je als advocaat voor een vriendendienst?

Het dilemma:
'Ik ben advocaat op een klein kantoor, heb net mijn beroepsopleiding afgerond en ben mij aan het specialiseren in het vastgoedrecht. Een goede kennis van mij is in onderhandeling voor de aankoop van een huis en vraagt mij wat specifieke informatie op te zoeken in het Kadaster. Hij weet dat ik bevoegd ben daar informatie vandaan te halen en dat ik daar gemakkelijk bij kan. Hij biedt aan de benodigde kosten te voldoen. Wat doe ik?'

Logo DilemmApp 2020

Wat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U leest dan hoeveel procent van de stemmen het met u eens is of op een andere manier de oplossing zoekt. Nieuw is de slotopmerking van het vorige dilemma 'Fijne vakantie gehad?'. 

Wanneer u minimaal tien dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijk profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?

2021