2nov

Dilemma: doorverwijzing binnen eigen netwerk

Doorverwijzen binnen je eigen netwerk van vrienden of bekenden levert advocaten vaak nieuwe zaken op. Soms kan het ook voor lastige situaties zorgen zoals in het nieuwe dilemma ‘doorverwijzing of afwijzing’.

IStock-1227412970 (netwerk)

Het dilemma: 
'Ik ben advocaat en gespecialiseerd in het huurrecht. Een goede vriend van mij is CEO bij een grote woningbouwcorporatie. Via hem krijg ik geregeld diverse zaken doorverwezen (de woningcorporatie is zelf geen cliënt van mij). Een vaste cliënt wil nu een zaak tegen deze woningbouwcorporatie starten. Ik ben bang dat hierdoor mijn doorverwijsadres in gevaar komt, maar mijn vaste cliënt wil ik natuurlijk ook niet kwijt. Wat doe ik?'

Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter.

Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat1!

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel collega's het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag.

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?

2021