• 15jul

   Reactie NOvA op overlijden Peter R. de Vries

   De Nederlandse orde van advocaten is diep geschokt door het overlijden van Peter R. de Vries. Iedereen hoopte in de afgelopen dagen op positief nieuws, helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, familie en iedereen die dicht bij hem stond. Zijn overlijden is onwerkelijk en tegelijkertijd van een rauwe realiteit die niet thuishoort in een rechtsstaat zoals Nederland.

   2021 lees meer
  • 15jul

   Weten dat het goed zit, geeft ook een gevoel van veiligheid

   Binnen het weerbaarheidsprogramma van de NOvA kunnen advocaten kosteloos een veiligheidsscan laten uitvoeren om het kantoor of woonhuis vanuit veiligheidsoogpunt te laten controleren op kwetsbare punten. Bas Vlieger, advocaat civiel recht en socialezekerheidsrecht bij Van Doorn cs advocaten in Amsterdam, was een van de eersten die hiervan gebruik maakte en hoopt dat meer advocaten zijn voorbeeld zullen volgen.

   2021 lees meer
  • 6jul

   Reactie NOvA op neerschieten Peter R. de Vries

   De NOvA is geschokt door de brute aanslag op Peter R. de Vries. Algemeen deken Frans Knüppe: “Wij volgen de berichtgeving op de voet. Over de achtergrond is op dit moment niets bekend maar dat deze aanslag ook binnen de advocatuur enorme impact heeft, zal duidelijk zijn.”

   2021 lees meer
  • 30jun
  • 24jun

   Wat is de rechtsstaat ons waard?

   Afgelopen maandag ging algemeen deken Frans Knüppe met Gerrit van der Burg (OM) en Kamerleden Michiel van Nispen (SP) en Hilde Palland (CDA) het debat aan over de stelling: ‘toegang tot de rechter is een grondrecht: er moeten geen drempels worden opgelegd om naar de rechter te kunnen stappen’. De discussie maakte deel uit van de Rechtsstaatpoort, een serie debatten over de staat van de rechtsstaat.

   2021 lees meer