• 6apr
  • 14dec

   Dilemma: In de kijker lopen?

   Een talkshow benadert u voor een toelichting over een fraudezaak waarin u een bekende Nederlander bijstaat. Tegelijkertijd komen er verdachte signalen bij uw kantoor binnen die mogelijk iets te maken hebben met deze zaak. U vindt dat uw toelichting in het belang is van de verdediging van uw cliënt, maar uw kantoorgenoten zijn bang dat hierdoor de bedreigingen toenemen. Wat doet u?

   2021 lees meer
  • 30nov

   Dilemma: Publiekstrekker?

   Uw kantoorgenoot windt zich op over een schadeafhandeling door de Staat en overweegt in een privézaak daartegen te procederen. Een advocaat behartigt de belangen van zijn cliënt, maar kan hij ook zelf als cliënt opkomen voor eigen privébelangen? In het nieuwe dilemma zoekt deze advocaat ook nog eens de publiciteit op terwijl uw kantoor hier niet op zit te wachten. Wat doet u?

   2021 lees meer
  • 9nov

   Kwaliteitstoetsen: ‘spiegel en ideeëndoos’

   Steeds meer advocaten grijpen de mogelijkheid van online intervisie en gestructureerd intercollegiaal overleg (GIO) aan om invulling te geven aan de kwaliteitstoetsen. Volgens advocaten en intervisiegespreksleiders Annelies Sennef en Peter Fresacher voorziet online deelname in een enorme behoefte. Namelijk om vanuit elke plek in Nederland en het buitenland eigen dilemma’s en vraagstukken met andere advocaten te delen om tot oplossingsrichtingen te komen.

   2021 lees meer
  • 2nov

   Dilemma: doorverwijzing binnen eigen netwerk

   Doorverwijzen binnen je eigen netwerk van vrienden of bekenden levert advocaten vaak nieuwe zaken op. Soms kan het ook voor lastige situaties zorgen zoals in het nieuwe dilemma ‘doorverwijzing of afwijzing’.

   2021 lees meer