• 7nov

      Dilemma: In verkeerde handen

      Uw dossiers worden digitaal bij een externe leverancier opgeslagen. Het afschermen van de data is goed geregeld, maar het is niet duidelijk in welk datacenter de opslag plaatsvindt. Uw cliënt wil zekerheid dat zijn stukken veilig worden bewaard, maar die garantie kunt u niet geven. Wat zou u doen?

      2023 lees meer
    • 19okt
    • 14apr

      Modelkantoorhandboek geüpdatet

      Het modelkantoorhandboek is voorzien van een update. De voornaamste wijzigingen in de versie 2020 zijn doorgevoerd in de hoofdstukken over het rechtsgebiedenregister, gestructureerde feedback en nummerherkenning.

      2020 lees meer
    • 15okt

      Diversiteit in de advocatuur: ‘gewoon doen!’

      Vrijwel iedereen in de advocatuur is het er wel over eens dat meer diversiteit wenselijk of zelfs noodzakelijk is. Een uniforme oplossing ontbreekt evenwel, bleek ook op 10 oktober tijdens het NOvA-innovatieplatform ‘Maak het verschil’. Verschillende sprekers uit de praktijk en de wetenschap kwamen met verklaringen, oplossingen en tips. Bewustwording, leiderschap en een ‘gewoon-doen-mentaliteit’ vormden de rode draad.

      2019 lees meer
    • 29apr

      Innovatieplatform ‘De ondernemende advocaat’

      Het achtste innovatieplatform, op 25 april in Utrecht, had als thema ‘ondernemerschap’. Dit innovatieplatform had een andere opzet dan voorgaande platforms: een decentraal programma met veelal advocaten die over eigen ervaringen vertelden.

      2019 lees meer