• 20okt

   Cursussen reviewer peer review

   De NOvA organiseert in december 2022 de cursus ‘Reviewer peer review’. Omdat de reviewer inzage heeft in dossiers van andere advocaten is het van belang dat de reviewer wordt aangemerkt als deskundige. Deze cursus zorgt ervoor dat u goed voorbereid aan de slag kunt gaan als deskundig reviewer.

   2022 lees meer
  • 6apr
  • 9nov

   Kwaliteitstoetsen: ‘spiegel en ideeëndoos’

   Steeds meer advocaten grijpen de mogelijkheid van online intervisie en gestructureerd intercollegiaal overleg (GIO) aan om invulling te geven aan de kwaliteitstoetsen. Volgens advocaten en intervisiegespreksleiders Annelies Sennef en Peter Fresacher voorziet online deelname in een enorme behoefte. Namelijk om vanuit elke plek in Nederland en het buitenland eigen dilemma’s en vraagstukken met andere advocaten te delen om tot oplossingsrichtingen te komen.

   2021 lees meer
  • 25mrt

   Online deelname aan kwaliteitstoetsen verlengd tot 1 januari 2022

   Sinds april 2020 mogen advocaten onder voorwaarden via videobellen deelnemen aan intervisie en gestructureerd intercollegiaal overleg. Vanwege de voortdurende coronamaatregelen die het fysiek bij elkaar komen bemoeilijken heeft de algemene raad vandaag opnieuw de mogelijkheid van online deelname aan kwaliteitstoetsen verlengd. Er is om praktische redenen gekozen voor verlenging tot 1 januari 2022, zodat deelname aan de kwaliteitstoetsen voor het gehele jaar online kan worden ingepland.

   2021 lees meer
  • 10dec

   Online deelname aan kwaliteitstoetsen verlengd tot 1 april 2021

   Sinds april 2020 mogen advocaten onder voorwaarden via videobellen deelnemen aan intervisie en gestructureerd intercollegiaal overleg. Vanwege de coronamaatregelen die het fysiek bij elkaar komen bemoeilijken heeft de algemene raad de mogelijkheid van online deelname aan kwaliteitstoetsen verlengd tot 1 april 2021.

   2020 lees meer