• 15okt

   Diversiteit in de advocatuur: ‘gewoon doen!’

   Vrijwel iedereen in de advocatuur is het er wel over eens dat meer diversiteit wenselijk of zelfs noodzakelijk is. Een uniforme oplossing ontbreekt evenwel, bleek ook op 10 oktober tijdens het NOvA-innovatieplatform ‘Maak het verschil’. Verschillende sprekers uit de praktijk en de wetenschap kwamen met verklaringen, oplossingen en tips. Bewustwording, leiderschap en een ‘gewoon-doen-mentaliteit’ vormden de rode draad.

   2019 lees meer
  • 29apr

   Innovatieplatform ‘De ondernemende advocaat’

   Het achtste innovatieplatform, op 25 april in Utrecht, had als thema ‘ondernemerschap’. Dit innovatieplatform had een andere opzet dan voorgaande platforms: een decentraal programma met veelal advocaten die over eigen ervaringen vertelden.

   2019 lees meer
  • 28jun
  • 28jun

   Onderzoek naar innovatie en digitalisering in de advocatuur

   Ruim 1.300 advocaten hebben meegewerkt aan de recente enquête van de NOvA over strategie, innovatie en digitalisering. De resultaten hiervan worden na de zomer gepubliceerd. De enquête maakt deel uit van een breder onderzoek naar ontwikkelingen die van invloed zijn op de toekomst van de advocatuur in Nederland, dat de NOvA naar verwachting eind dit jaar afrondt.

   2018 lees meer
  • 11mei

   Modellen AVG voor de advocatuur beschikbaar

   De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018 van toepassing. Om advocaten te informeren over de gevolgen van deze nieuwe Europese privacywetgeving organiseerde de NOvA op 25 april het innovatieplatform AVG. De beschikbare praktische informatie voor advocaten is sindsdien geüpdatet.

   2018 lees meer