Over de NOvA

Werken bij de NOvA

Vacature strategisch communicatieadviseur

Vacature strategisch communicatieadviseur

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) bevordert, in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. De NOvA stelt de regels voor de advocatuur, draagt zorg voor de beroepsopleiding en behartigt de belangen van de advocatuur en rechtzoekenden. Het bureau telt ca. 65 medewerkers.

Den Haag, 32 – 36 uur per week, startdatum in overleg

Wij zoeken een ervaren communicatieprofessional die complexe beleidsvraagstukken effectief weet te vertalen naar een succesvolle communicatieaanpak. Onze nieuwe collega is inzetbaar over de volle breedte van de communicatiedisciplines. Je neemt als adviseur actief deel aan projecten waarin communicatieaspecten een rol spelen. Voorbeelden daarvan zijn het dossier gefinancierde rechtsbijstand, de invoering van kwaliteitstoetsen binnen de advocatuur, de vernieuwde beroepsopleiding en de verdere introductie van de zoekmachine Zoekeenadvocaat.nl voor het publiek.

Wat ga je doen?
• Je bent voor onze bestuursleden en beleidsadviseurs een sparringpartner op strategisch niveau, die gevraagd en ongevraagd adviseert over de inzet van communicatie om (organisatie)doelstellingen te bereiken.
• Je ontwikkelt zelfstandig communicatieplannen, met eigen ideeën over beoogde doelgroepen en passende mediakanalen, en voert deze plannen uit.
• Je schijft pers- en nieuwsberichten, columns en andere publicaties.
• Je onderhoudt een actief netwerk van media, beroepsgroep en gelieerde partijen, zodat je weet wat er bij hen speelt, waar behoefte aan is en hoe zij op onze berichtgeving zullen reageren.
• Je coördineert perscontacten en treedt op als woordvoerder.

Jouw profiel
• Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding (journalistiek of communicatie).
• Je hebt circa 10 jaar relevante werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie.
• Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen de media en het communicatievak.
• Je hebt affiniteit met de advocatuur.
• Je bent proactief, resultaat- en servicegericht.
• Je hebt een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat wij bieden
Wij bieden een uitdagende functie binnen een professioneel communicatieteam (9 collega’s) bij een organisatie die in verschillende maatschappelijke discussies de toegang tot het recht probeert te waarborgen. Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een dertiende maand, een reiskostenvergoeding, een goede pensioenregeling en 31 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband).

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Ilie Trienekens, manager communicatie, tel. 06 – 53143082. Meer informatie over de NOvA kun je vinden op advocatenorde.nl.

Stuur je sollicitatie (cv en korte motivatie) uiterlijk 22 september 2019 via vacature@advocatenorde.nl ter attentie van Fiona van Middelkoop, HR-adviseur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.