Over de NOvA

Werken bij de NOvA

Vacature beleidsadviseur

Vacature beleidsadviseur

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) bevordert, in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. Zij stelt de regels voor de advocatuur, draagt zorg voor de beroepsopleiding van advocaten en behartigt de belangen van de advocatuur en de rechtzoekenden.

De NOvA levert een bijdrage aan de kwaliteit van en het toezicht op de advocatuur. Zij streeft ernaar ten behoeve van een goed functionerende rechtsstaat een constructief kritische, proactieve en onafhankelijke rol te vervullen en de toegang tot het recht te borgen.

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is op zoek naar een:

Beleidsadviseur

(Den Haag, 32-40 uur per week, startdatum in overleg)

Beleidsadviseurs bij de NOvA geven adviezen in de dynamische context van de advocatuur, het openbaar belang en de politiek. Zij houden zich bezig met onderwerpen zoals regelgeving, gefinancierde rechtshulp, toezicht, toegang tot het recht en de kwaliteit van de advocaat.

Als beleidsadviseur ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw beleidsterrein en ontwikkel je standpunten en strategieën. Je ondersteunt de algemene raad zowel mondeling als sparringpartner, als door het geven van schriftelijke adviezen. Je bereidt de besluitvorming van de algemene raad voor. Daarnaast ben je als adviseur dikwijls verantwoordelijk voor projecten die voortvloeien uit het beleid van de algemene raad. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en uitbreiding van relevante netwerken door, onder andere, een actieve deelname aan discussies met kennis- en klankbordgroepen en overleggen met (advocaten)commissies en (overheids)instanties zoals bijvoorbeeld het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Jouw profiel
De nieuwe beleidsadviseur is specialist op het gebied van wet- en regelgeving. De aanstaande wijzigingen in de Advocatenwet hebben gevolgen voor de regelgeving binnen de advocatuur en de door de NOvA opgestelde beleidsregels. De beleidsadviseur is als geen ander in staat te adviseren over de veranderingen in de Advocatenwet en de daaruit volgende beleidsmatige aanpassingen. Daarnaast kan de beleidsadviseur ook op andere beleidsdossiers werkzaam zijn, zoals beleid en regelgeving omtrent praktijkrechtspersonen, nummerherkenning en het toezicht.

Verder voldoet de kandidaat aan het volgende:
• Afgeronde opleiding Nederlands recht op WO-niveau.
• Beschikt over ten minste 5 jaar werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie.
• Beschikt over kennis van regelgevingstechniek.
• Heeft een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en is in staat verschillende (bestuurlijke) belangen af te wegen.
• Heeft het vermogen om beleidsonderwerpen zelfstandig en scherp te analyseren en proactief in te spelen op relevante ontwikkelingen binnen en buiten de balie.
• Heeft een stevige persoonlijkheid en relativeringsvermogen.
• Is resultaatgericht, proactief, servicegericht staat open voor feedback en is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
• Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende functie bij een organisatie die in verschillende maatschappelijke discussies de toegang tot het recht probeert te waarborgen. De NOvA is een lerende organisatie en biedt ook haar medewerkers de mogelijkheid om zich zowel in de praktijk, alsook door training en cursus, te ontwikkelen. Het betreft een functie voor een jaar; bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast bieden wij onder andere ook:
• een goed salaris, 8% vakantietoeslag en een dertiende maand;
• een reiskostenvergoeding;
• een goede pensioenregeling;
• ruime voorziening van verlofdagen (31 dagen op basis van een fulltime dienstverband).

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Niels Hupkes, manager Beleid & Regelgeving (070 – 335 35 51) of Fiona van Middelkoop, HR-adviseur (070 – 335 35 62). Meer informatie over de NOvA kun je vinden op www.advocatenorde.nl.

Je sollicitatie (cv en separate motivatie) kun je per e-mail sturen naar vacature@advocatenorde.nl ter attentie van Fiona van Middelkoop (HR-adviseur).

Naast deze functie zijn er ook andere functies bij de NOvA vacant. Past deze functie niet helemaal bij jou, kijk dan ook nog even naar de openstaande functie van juridisch medewerker (bestuursrecht) of van juridisch adviseur (tuchtrecht). Wellicht past een van deze functies beter.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.