Vacature LawCare, hulplijn voor de advocatuur

LawCare is de telefonische hulplijn voor de advocatuur; het eerste aanspreekpunt voor advocaten met problematiek van persoonlijke aard zoals burn-out, depressie en verslaving.

De algemene raad zoekt

MEERDERE (OUD-)ADVOCATEN VOOR LAWCARE, hulplijn voor de advocatuur

Wilt u zich na(ast) uw werkzaamheden als advocaat inzetten voor het welbevinden van andere advocaten, dan wordt u van harte uitgenodigd om uw interesse kenbaar te maken. De werkwijze van LawCare wordt vastgesteld in overleg met de algemene raad, waarbij volledige vertrouwelijkheid van de telefoongesprekken centraal staat.

Functieomschrijving
• Deelname aan LawCare is op vrijwillige basis (vrijwilligersovereenkomst waarin geheimhouding wordt overeengekomen);
• Bij aanvang dient een gesprekstraining gevolgd te worden;
• Deelname aan LawCare vereist een aantal telefonische beschikbaarheidsdiensten per jaar (circa 4 keer per jaar een week);
• Tijdens de beschikbaarheidsdiensten bieden de leden van LawCare een luisterend oor aan advocaten. Zij denken desgevraagd mee over mogelijke vervolgstappen en kunnen advocaten verwijzen naar hulpverleners. Alles wat wordt gedeeld is strikt vertrouwelijk.
• Eventuele (reis)kosten worden vergoed.

Profiel
Wij zoeken evenwichtige, sociale en communicatief vaardige personen met een open houding en inlevingsvermogen. U dient te beschikken over goede luister- en gespreksvaardigheden. U bent advocaat (geweest) en heeft een ruime praktijkervaring (> 15 jaar) in de advocatuur.

Procedure
Uw interesse kunt u tot en met 22 februari 2021 kenbaar maken door uw motivatie en cv te sturen naar secretariaat@advocatenorde.nl onder vermelding van ‘LawCare’.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over LawCare op advocatenorde.nl. Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Roelien Huges via r.huges@advocatenorde.nl of 06-10059006.