Sprekers hoe heurt het?

Sprekers hoe heurt het?

Dagvoorzitter

Jortkelder

 
Jort Kelder is journalist, columnist, televisiepresentator en voormalig hoofdredacteur van het maandblad Quote. Kelder studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Hij staat, naast zijn streepjes-overhemden, bretels en maatpakken, bekend om zijn uitgesproken standpunten en scherpe uitspraken en haalt hiermee met enige regelmaat het nieuws. 

 

Over de sprekers

Bijeenkomst23juni

Philip de Roos werkte eerder bij Stibbe, daarna bij Google en heeft - naast Legalloyd - zijn eigen kantoor De Roos Advocatuur opgericht. Dit kantoor is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht en commercieel contractenrecht en heeft innovatieve (tech-)bedrijven als cliënten.

Digna de Bruin heeft, na 18 jaar als advocaat gewerkt te hebben bij CMS, de stap gezet naar een eigen kantoor. Eerst nog samen met een jurist, daarna solo onder de naam Digna de Bruin Advocatuur. De achtergrond van mensen, wat hen beweegt en hoe de zaken waarmee ze komen opgelost kunnen worden, fascineren De Bruin. Hoe lastiger de zaak, hoe groter de uitdaging voor haar is.

Bas Martens is strafpleiter in commune strafzaken en militaire zaken (straf-, rechtspositie, letsel). Hij geeft leiding aan de secties Strafrecht en Militair recht van Delissen Martens. Van oktober 2012 tot november 2015 was hij deken van de Haagse orde van advocaten en van 2013 tot november 2015 voorzitter van het landelijk dekenberaad.

Leonard Böhmer is gespecialiseerd in aansprakelijkheid en verzekeringsrecht en transportrecht voor CMS. Hij adviseert met name nationale en internationale ondernemingen en verzekeringsmaatschappijen op het gebied van risk-management. Böhmer is daarnaast hoofd van de afdeling procesrecht. Hij is lid van de algemene raad van de NOvA en van de adviescommissie burgerlijk procesrecht. Hij is oud-deken van de orde van advocaten in het arrondissement Midden Nederland/Utrecht.

OVER DE BREAK-OUT SESSIE LEIDERS

Hein Karskens is advocaat bij Bos en Lommer advocaten sinds 1979 en voormalig lid van de algemene raad van de NOvA. Hein is lid van de Raad van Discipline Amsterdam en hoofddocent Beroepsattitude en ethiek Beroepsopleiding Advocatuur.

Walter Hendriksen is advocaat/partner bij Van Doorne Advocaten en houdt zich met name bezig met gecompliceerde vormen van bestuurders- en beroepsaansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Walter was van 1 juli 2013 tot 1 januari 2016 algemeen deken van de NOvA, lid van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Orde van Advocaten en van de redactie-commissie die voor het Advocatenblad de rubriek tuchtrechtspraak verzorgt.

Bart van Tongeren is vanaf 1 januari 2016 algemeen deken van de NOvA en partner van Ten Holter Noordam te Rotterdam. Hij is advocaat op het gebied van Handels- en Contractenrecht. Hij is ook geaccrediteerd arbiter bij het ICC te Parijs (de Internationale Kamer van Koophandel) en treedt hij met enige regelmaat op als arbiter.

Gert-Jan Boeve is advocaat bij Van Benthem & Keulen op het gebied van het contractenrecht. Daarnaast is hij penningmeester van de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN), lid van de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).

Robert Sanders is advocaat van de NOvA en secretaris van de Herijkingscommissie Gedragsregels 2017.