Podcast

Toga Radio is de podcast van de Nederlandse orde van advocaten en biedt ruimte voor diepgang als het gaat om de advocatuur, de rechtsstaat, politiek, recht en rechtvaardigheid.

In de eerste en tweede aflevering zijn te gast Bernard de Leest en Theda Boersema, beiden lid van de algemene raad en werkzaam in de sociale advocatuur. Wat komen zij als sociaal advocaat tegen in de praktijk? Wat is hun visie op de uitspraken van minister Dekker tijdens het Gerbrandydebat van 6 juni?

In de derde aflevering behandelen advocaten Guido Goorts en Sjors Dobbelaar innovatie in de advocatuur. Wat betekent dat voor hun dienstverlening aan en communicatie met cliënten? Luister naar een competitief potje tafeltennis dat verwordt tot een zeer interessant gesprek met deze innovatieve advocaten.

In de vierde aflevering analyseren Esther van den Bosch (beleidsmedewerker strafrecht NOvA) en Bert Fibbe (portefeuillehouder strafrecht binnen de algemene raad) de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. Zij gaan onder andere in op het consultatie-advies van de NOvA over nieuwe wetboek.

In de vijfde aflevering vertelt strafrechtadvocaat Sander Janssen over onder andere impact van de verdediging van Willem Holleeder op zijn dagelijkse praktijk en hoe hij de balans weet te bewaren tussen werk en privé. Ook reageert Janssen op dilemma's en geeft hij tips voor beginnende advocaten.

Aflevering Gasten Onderwerp
1. (11 juni 2018) Sociaal advocaten Bernard de Leest en Theda Boersema,
beiden lid van de algemene raad van de NOvA
Bezuinigingen op de
gefinancierde rechtsbijstand
2. (18 juni 2018) Sociaal advocaten Bernard de Leest en Theda Boersema,
beiden lid van de algemene raad van de NOvA
Bezuinigingen op de
gefinancierde rechtsbijstand
3. (16 juli 2018) Advocaten Guido Goorts en Sjors Dobbelaar Innovatie in de advocatuur
4. (14 september 2018)

Esther van den Bosch (NOvA-beleidsmedewerker strafrecht)
en Bert Fibbe (AR-lid, portefeuillehouder strafrecht)

Modernisering Wetboek van Strafvordering
5. (20 september 2018)

Strafrechtadvocaat Sander Janssen

Strafrecht