Vacature jurist bestuursrechtspraak

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is op zoek naar een:

Jurist bestuursrechtspraak  (32-40 uur)

met de focus op vertegenwoordiging in beroepsprocedures

Je houdt je voornamelijk bezig met bezwaar- en beroepsprocedures. Je bent in deze functie als geen ander in staat om juridisch ingewikkelde besluiten te analyseren en helder toe te lichten. Met diverse partijen treed je in overleg om voor uiteenlopende vraagstukken te komen tot een passende oplossing. In rechterlijke procedures vertegenwoordig je de NOvA bij de bestuursrechter. Daarnaast fungeer je, samen met de collega’s van de afdeling Juridische & Bestuurlijke Zaken, als juridisch klankbord voor de gehele organisatie. Discussiëren op het scherpst van de snede, zodat alle juridische argumenten op tafel komen, is een uitdaging die je graag aangaat.

Verder voldoet de kandidaat aan het volgende:
• Beschikt over een afgeronde opleiding Nederlands recht (bij voorkeur staats- en bestuursrecht) op WO-niveau;
• Beschikt over een goede dosis bestuurlijke sensitiviteit;
• Heeft ervaring met het voeren van bestuursrechtelijke procedures;
• Heeft goede kennis van de Awb en de Woo;
• Is resultaatgericht, proactief, servicegericht, staat open voor feedback en is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
• Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid met overtuigingskracht.

Jouw collega
Lees het persoonlijke verhaal van Hans Storm over wat het werken bij de NOvA voor hem zo boeiend en inspirerend maakt.

Hans Storm 21-3-2023Hans Storm, manager Juridische & Bestuurlijke Zaken:
“Bij de afdeling JBZ worden jaarlijks rond de 400 aanvragen afgehandeld en een groot aantal bezwaar- en (hoger)beroepsprocedures gevoerd. De ‘tegenpartij’ is hierbij vaak een advocaat. Dat maakt ons werk extra uitdagend. Regelmatig buigen wij ons daarom over de uitleg van de wet- en regelgeving voor de advocatuur. Dat doen we met een klein, hecht team van zes collega’s. Ons weidse uitzicht vanuit de 10e en 11e verdieping van de Monarch in het hart van Den Haag inspireert mij om met een ruime en vernieuwende blik naar ons werk te kijken. Ben jij die ervaren sparringpartner en kijk je ook met een open blik naar de omgeving? Dan ga ik graag het gesprek met je aan voor een functie bij ons team.”


Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende functie bij een organisatie die zich inzet in verschillende maatschappelijke discussies om de toegang tot het recht te borgen. De NOvA zelf is een lerende organisatie en biedt ook haar medewerkers de mogelijkheid om zich zowel in de praktijk, alsook door training en cursus verder te ontwikkelen. Het betreft een functie voor een jaar; bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast bieden wij onder andere ook:
• Een goed salaris, 8% vakantietoeslag en een dertiende maand;
• Een reiskostenvergoeding;
• Een goede pensioenregeling;
• Ruime voorziening van verlofdagen (31 dagen op basis van een fulltime dienstverband);
• Een hybride werkomgeving.

Wie zijn wij?
De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) bevordert, in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. De NOvA levert een bijdrage aan de kwaliteit van en het toezicht op de advocatuur.

Met ongeveer 60 medewerkers is de organisatie van de NOvA groot genoeg om de advocatuur en het bestuur op professionele wijze te ondersteunen en klein genoeg om intensief samen te werken.

De afdeling Juridische & Bestuurlijke Zaken van de NOvA houdt zich bezig met het nemen van primaire besluiten, de behandeling van bezwaar, beroep en administratief beroep, de registratie van tuchtrechtuitspraken en civielrechtelijke aangelegenheden. De afdeling is werkzaam op de gebieden bestuursrecht, advocatenrecht en overeenkomstenrecht.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Hans Storm, manager Juridische & Bestuurlijke Zaken (tel. 06 – 48 41 26 69). Meer informatie over de NOvA vind je op www.advocatenorde.nl.

Je sollicitatie (cv en korte motivatie) kun je sturen naar vacature@advocatenorde.nl (t.a.v. Fiona van Middelkoop, HR-adviseur). We vragen je om zo snel mogelijk te reageren. Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben sluiten we de vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.