Aanvraag en kosten

Aanvraagprocedure eerste pas
Bent u een nieuwe advocaat of wordt u binnenkort advocaat, dan ontvangt u kort na uw beëdiging een uitnodiging om de advocatenpas aan te vragen. Bij die uitnodiging zit een toegangscode waarmee u de pas kunt aanvragen op advocatenpas.advocatenorde.nl.

Indien u geen toegangscode heeft ontvangen dan kunt u contact opnemen met DigiCert+QuoVadis, de leverancier van de pas, via qv.advocatenpas@digicert.com

Aanvraagprocedure bijna verlopen pas
Op de achterkant van de advocatenpas staat de vervaldatum. Na de vervaldatum is de pas niet meer te gebruiken. Als de geldigheid van uw huidige advocatenpas afloopt, dan ontvangt u hierover vanzelf bericht van de DigiCert+QuoVadis met alle informatie hoe u een nieuwe pas kunt aanvragen.

Zodra u bericht krijgt, is het belangrijk niet te lang te wachten. Het uitleveren van de pas duurt enkele weken. Wij raden daarom aan om uiterlijk één maand voor de vervaldatum een nieuwe advocatenpas aan te vragen.

Gemachtigden kunnen een nieuwe pas voor een advocaat aanvragen wanneer de advocaat hiertoe toestemming heeft verleend via advocatenpas.advocatenorde.nl.

Uitgangspunt is dat er met de nieuwe pas niets verandert aan de huidige machtigingen en rechten.

Aanvraagprocedure voor gemachtigden
Een gemachtigde kan ook een advocatenpas aanvragen. Daarvoor is een G-nummer en een toegangscode nodig. Iemand kan een G-nummer krijgen nadat een advocaat deze persoon heeft aangemeld via Mijn Orde. De advocaat kan vervolgens op advocatenpas.advocatenorde.nl de gemachtigde toestemming geven een pas aan te vragen. Zie voor meer uitleg de informatie voor gemachtigden

Advocatenpas iconGeldigheid en kosten
U kunt bij de nieuwe advocatenpas kiezen voor een geldigheid van drie jaar of vijf jaar. Een advocatenpas met een geldigheid van drie jaar kost € 89,50 excl. btw. Kiest u voor vijf jaar, dan bent u relatief goedkoper uit: € 122,- excl. btw. De cardreader is hierbij inbegrepen. In de aanvraagmodule van DigiCert+QuoVadis krijgt u meer informatie over de betaal- en uitlevermogelijkheden.

Aflevering
De pas wordt bij u op kantoor afgeleverd, ook in de grote steden, op een datum in overleg. Het blijft wel noodzakelijk dat u de pas persoonlijk in ontvangst neemt.