Diversiteit in de advocatuur - Maak het verschil!

Het innovatieplatform stond op 10 oktober 2019 in het teken van diversiteit in de advocatuur. Dragen diversiteit en inclusiviteit bij aan het succes van de advocatuur? Bevordert het de creativiteit en innovatie binnen de beroepsgroep? Wat zijn de commerciële kansen? Wat kunnen kantoren doen om diversiteit te bevorderen? Zijn bijvoorbeeld het instellen van quota of anoniem solliciteren de oplossing?

Algemeen deken Johan Rijlaarsdam opende het innovatieplatform, waarna Barbara Bos van het College voor de Rechten van de Mens de inleiding verzorgde over onbewuste vooroordelen. Dat heeft ze gedaan aan de hand van een aantal inspirerende experimenten, beelden en oefeningen om te laten zien hoe het brein werkt. Op een luchtige manier liet Bos zien hoe ieders onbewuste vooroordelen doorwerken in het maken van keuzes en hoe we onszelf hier tegen kunnen wapenen. Daarna werden stellingen besproken in twee paneldiscussies en was er gelegenheid voor de zaal om te reageren.

Debatleider: Femke Wolthuis. O.a. bekend van het RTL-Ontbijtnieuws, RTLZ en de radio: Radio 1 Journaal, “Met het oog op morgen” en voice over voor het NOS jounaal.

Keynote: Barbara Bos, over 'Unconscious Bias'. Barbara is trainer en jurist bij het College voor de Rechten van de Mens. Als jurist heeft zij tien jaar discriminatiezaken behandeld. Sinds de oprichting van het College is zij werkzaam op de Front Office. “Met de training willen we bedrijven zelf de middelen in handen geven om met oplossingen te komen. Ik geef de training op een enthousiaste manier en probeer op een toch luchtige toon een serieus probleem tot een oplossing te brengen.“ Barbara heeft training gegeven bij: de rechterlijke macht, advocatuur, politie, consultancy bedrijven, gemeenten, ministeries, scholen, ziekenhuizen, uitzendbureaus en zorginstellingen.
Femke Wolthuis en Barbara Bos. Inno Div.2

Panelleden van de twee discussierondes: mr. Salima Guettache, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, mr. Mohammed Almarini, advocaat bij Baker & McKenzie, mr. Nigel Coffi, advocaat bij Recht! Advocaten, mr. Caroline Pronk, advocaat bij B&C Melissen Advocaten, Melvin Tjoe Nij, oprichter van Young Global People, LexThijssen MSc - Sociale Wetenschappen UU.

Panelleden Inno Div.2