Gemachtigden

Een gemachtigde is iemand die met een advocatenpas namens een advocaat kan inloggen op een applicatie om daarin voor die advocaat handelingen te verrichten. Gemachtigden kunnen zowel advocaten als niet-advocaten zijn.

Alleen personen met een A-nummer of een G-nummer kunnen een machtiging krijgen. 

  • Een A-nummer is het BAR-nummer dat alle advocaten automatisch krijgen.
  • Een G-nummer is een BAR-nummer voor niet-advocaten. Iemand kan een G-nummer krijgen nadat een advocaat deze persoon heeft aangemeld via Mijn Orde (kijk bij "wijzigingen doorgeven" en kies voor "ik wil de gemachtigden van mijn kantoor beheren"). Log hiervoor in als 'advocaat' op Mijn Orde en niet als 'kantoorverantwoordelijke'.

Heeft een gemachtigde medewerker wel een G-nummer, maar nog geen advocatenpas, dan kan de advocaat op advocatenpas.advocatenorde.nl toestemming geven een pas aan te vragen en machtigingen toevoegen.

Als de pas van een gemachtigde medewerker bijna is verlopen, moet de advocaat toestemming geven voor de aanvraag van een nieuwe pas, voordat die medewerker een nieuwe pas kan aanvragen. 

Een gemachtigde medewerker kan zijn pas meenemen naar een ander kantoor. Een gemachtigde medewerker die vertrekt uit de advocatuur, moet zijn pas inleveren bij de lokale raad van de orde.