Hulp bij zoeken

Hulp bij zoeken

In de zoekmachine Vind een advocaat staan alle in Nederland ingeschreven advocaten. Deze ruim 17.000 advocaten zijn verplicht lid van de NOvA.

Via de zoekmachine Vind een advocaat kunt u een advocaat vinden die u kan helpen bij uw juridisch geschil. U kunt zoeken naar een advocaat die bij u in de buurt gevestigd is of een advocaat die gespecialiseerd is in een bepaald rechtsgebied. Allerlei combinaties zijn ook mogelijk.

Zoeken op naam, locatie of specialisatie
U kunt hier zoeken op naam van de advocaat of naam van het advocatenkantoor, op plaatsnaam of op specialisatie. Deze gegevens zijn gebaseerd op de informatie die de NOvA van advocaten ontvangt. Zij kiezen uit een lijst met specialisaties. Wanneer u iets intypt (bijvoorbeeld uit de lijst met specialisaties en rechtsgebieden) dan verschijnen vanzelf suggesties in beeld waarop u kunt zoeken.

Als u deze suggestie aanklikt dan kunt u in combinatie daarmee nog op iets anders zoeken. Hierdoor verkleint u de zoekresultaten. De zoekmachine geeft aan waarop u zoekt.

U zoekt nu op “echtscheiding” en op “Rotterdam”.
Met de knop “velden leegmaken” verwijdert u alles en kunt u weer opnieuw zoeken. Door op het kruisje achter een zoekterm te klikken verwijdert u dat specifieke veld.
Wanneer u op plaats zoekt (bijv. "Rotterdam") dan krijgt u alleen de advocaten en kantoren uit Rotterdam. U kunt ook op postcode zoeken (bijv. "3016"). U krijgt dan de resultaten voor uw zoekopdracht met de dichtstbijzijnde bovenaan. De afstand tot de opgegeven postcode wordt bij de resultaten vermeld. In totaal maximaal 100 resultaten. Het kan zijn dat u ook resultaten ziet in het grensgebied.

Zoeken op postcode, bijv. 3016
U kunt in dit veld zoeken op postcode. Voor Nederland hoeft u alleen de vier cijfers van de postcode in te typen.

Zoeken op Geschillencommissie Advocatuur of civiele cassatie
Door een vinkje te zetten zoekt u op Geschillencommissie Advocatuur en/of civiele cassatie. Let op: u moet nu nog wel iets invullen bij "naam, locatie of trefwoord" of een postcode invullen.

Als u een advocaat zoekt die gefinancierde rechtsbijstand verleent dan kunt u zoeken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. De NOvA houdt deze gegevens niet bij.
Sommige kantoren bieden een gratis eerste kennismakingsgesprek aan. Informeer naar de mogelijkheden bij het kantoor zelf. De NOvA houdt deze gegevens niet bij.

Zoekresultaten
Bij de zoekresultaten krijgt u informatie over de advocaat en over het kantoor. Bij de advocaat staat genoemd wanneer de advocaat beëdigd is, in welk arrondissement hij is ingedeeld en, indien hij dat heeft opgegeven, op welke rechtsgebieden hij werkzaam is en bij welke specialisatievereniging hij is aangesloten. Op het tabblad "Over het kantoor" vindt u de contactgegevens van deze advocaat.

Als u op kantoornaam zoekt dan vindt u bij de zoekresultaten alle advocaten die op dat kantoor werkzaam zijn.

Tuchtrechtelijke beslissingen
Bij het zoekresultaat kan ook informatie staan over tuchtrechtelijke beslissingen die op een advocaat betrekking hebben. U vindt hier gegevens van:
- onherroepelijke beslissingen van de tuchtrechter;
- op klachten die zijn ingediend na 1 januari 2015; en
- waarbij een (on)voorwaardelijke schorsing of een schrapping is opgelegd.
Deze informatie wordt voor een periode van maximaal 10 jaar getoond.
Onherroepelijke beslissingen met betrekking tot een schorsing of het treffen van een voorziening op basis van de artikelen 60ab of 60b van de Advocatenwet worden hier alleen opgenomen gedurende de periode van de schorsing, dan wel de periode waarin de getroffen voorziening van kracht is.

Meer informatie
Heeft u nog vragen of komt u er echt niet uit met het zoeken, neem dan contact op met de helpdesk: 070 – 335 35 54 of helpdesk@advocatenorde.nl