2mrt

Aftrap vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten

Ruim 500 stagiairs starten deze week met de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten (BA) van de NOvA. Dit is het eerste cohort stagiairs dat instroomt in de vernieuwde BA. Ruim 100 van deze stagiairs hebben gebruikgemaakt van de subsidieregeling voor sociaal advocatenkantoren. De plenaire opening vindt deze keer niet plaats op Woudschoten, maar digitaal via studio 21 te Hilversum.

Aftrap vernieuwde BADiverse gasten uit de advocatuur waaronder Susan Kaak, Bas van Zelst, Natacha Harlequin en Christiaan Alberdingk Thijm gaan online met elkaar in gesprek over de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten en geven een doorkijkje naar wat de stagiairs te wachten staat de komende jaren. De opening wordt op afstand verricht door algemeen deken Frans Knüppe.Aftrap vernieuwde BA schermenGedurende de bijeenkomst wordt door middel van een quiz een aantal ethische stellingen aan de stagiairs voorgelegd, die ze vanuit huis beantwoorden en waarvan de resultaten worden besproken in de uitzending. De opening vormt daarmee ook meteen het eerste deel van de Ethiek-module 1: Introductie in de advocatuur.

Subsidieregeling voor stagiairs sociaal advocaten
Ruim 100 van de stagiairs die deze week starten met de vernieuwde beroepsopleiding hebben gebruikgemaakt van de subsidieregeling van de Raad voor Rechtsbijstand. Sociaal advocatenkantoren kunnen nu ook subsidie aanvragen voor het tweede cohort in september 2021. In de tweede ronde kunnen nog ongeveer 75 aanvragen gehonoreerd worden.

Zie ook
Vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten start in maart 2021

2021