29okt

Check uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als advocaat bent u verplicht om u adequaat te verzekeren tegen het risico van beroepsaansprakelijkheid. Maar wanneer bent u adequaat verzekerd? Er gelden weliswaar minimumeisen, maar de ene advocaat of praktijk is de andere niet. Check met de ‘tool beroepsaansprakelijkheidsverzekering’ waar u in uw situatie rekening mee moet houden.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Check iStock-649229430De tool leidt u door de verschillende onderdelen die relevant zijn voor het controleren van uw huidige beroepsaansprakelijkheidsverzekering of het kiezen van een nieuwe verzekering en de daarbij benodigde dekking. Denk bijvoorbeeld aan het rechtsgebied waarin u werkzaam bent, de jaaromzet van uw kantoor of het soort cliënten dat u bedient. Ook aspecten als uitloopdekking en cyberrisico’s komen aan de orde.

Bent u adequaat verzekerd tegen het risico van beroepsaansprakelijkheid? CHECK HET ZELF EN START DE TOOL

De ‘tool beroepsaansprakelijkheidsverzekering’ van de NOvA is volledig anoniem. Door het beantwoorden van een beperkt aantal meerkeuzevragen ontvangt u een toelichting op uw situatie. Deze geeft aan waar u bij het controleren of kiezen van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering rekening mee moet houden en welke onderdelen extra aandacht verdienen. De toelichting kunt u als pdf-bestand bewaren of naar uzelf e-mailen.

Regelgeving gewijzigd
Eerder dit jaar is regelgeving omtrent de beroepsaansprakelijkheidsverzekering gewijzigd. Dit kan consequenties hebben voor uw verzekering. De wijzigingen treden in werking vanaf 1 januari 2019.

 

2018