23jan

Dilemma: Even vasthouden?

Uw cliënt vraagt u om een schadevergoeding die op uw derdengeldenrekening staat niet direct over te maken. Hij staat nog onder bewind en is het dan meteen kwijt. Wat doet u?

Dilemma verkeerde stukkenHet dilemma: ‘Ik ben advocaat en heb in een zaak een schadevergoeding voor mijn cliënt ontvangen op onze derdengeldenrekening. Mijn cliënt vraagt mij deze vergoeding niet direct over te maken. Hij staat nog onder bewind en is het dan meteen kwijt. Hij zegt dat hij wel een seintje geeft als ik het kan overmaken. Ik vraag mij af of ik hieraan kan meewerken. Als ik de regelgeving erop nasla, staat dat ik het geld ‘zo snel mogelijk’ moet overmaken aan de rechthebbende. Dat laat wel ruimte voor enige interpretatie. Ik snap de wens van mijn cliënt, maar wil ook niet in de problemen komen. Wat doe ik?’ 

Wat zou u doen in deze situatie? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers. 
 
Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat!  
Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag.  
Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?  

2024