6mrt

Dilemma: Jong geluk?

Als advocaat-stagiair bent u in afwachting van een vaste aanstelling bij uw kantoor en u wordt binnenkort vader. Ouderschapsverlof aanvragen zou op dit moment negatief kunnen uitpakken. Wat doet u?

Dilemma Jong Geluk.man.pak.beer.260pxHet dilemma: 'Ik ben tweedejaars advocaat-stagiair op een middelgroot kantoor. Over een aantal maanden wordt besloten of ik mag blijven als medewerker; iets wat ik graag wil. Binnenkort verwacht ik mijn eerste kind. Ik wil graag ouderschapsverlof opnemen. Hoewel dit wettelijk mogelijk is, gaan er binnen ons kantoor geruchten dat het opnemen van ouderschapsverlof door een aanstaande vader niet altijd gewaardeerd wordt en wellicht negatief kan uitpakken. Daarom aarzel ik om het bespreekbaar te maken met mijn patroon. Wat doe ik?'

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Beeldmerk NOvA DilemmApp.50pxHeeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2024