28mei

Dilemma: Mooi aanbod?

Een cliënt biedt u de kans om een grotere kantoorruimte te huren voor een vriendenprijs. Dat komt goed uit. U vreest echter dat dit uw werkrelatie kan beïnvloeden. Uw kantoorgenoot ziet geen probleem. Wat doet u?

Dilemma mooi aanbod - 260pxHet dilemma: “Ik ben advocaat en heb samen met een andere advocaat een nichekantoor in het vastgoed. Ons kantoorpand is aan de kleine kant. Een cliënt biedt ons de kans om naar een mooie grotere locatie te verhuizen. Hij heeft veel kantoorpanden in de stad te huur staan. Ik mag het huren voor een gunstige prijs, omdat hij zaken met mij doet. Het is een mooi aanbod, maar ik ben wel bang dat dit van invloed kan zijn op de werkrelatie. Mijn kantoorgenoot vindt dat ik overdrijf en wil graag dat ik op het aanbod inga. Wat doe ik?”

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Beeldmerk NOvA DilemmAppHeeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple.
Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2024