17okt

Dilemma: Steile trappen

Uw cliënt is moeilijk ter been en klaagt over de steile trappen bij de ingang van uw kantoor. Aanpassingen aan de trap zien uw kantoorgenoten niet zitten. U wilt deze cliënt echter niet kwijt, want hij bepaalt een groot deel van uw omzet. Wat zou u doen?

IStock-1490289165Het dilemma: 'Ik ben advocaat medewerker op een middelgroot advocatenkantoor en zit in het traject om partner te worden. Voor een grote en belangrijke cliënt behandel ik meerdere zaken per jaar. Deze cliënt bepaalt voor een groot deel mijn omzet. Recentelijk heeft deze cliënt een handicap opgelopen, waardoor hij moeilijk kan lopen. Wij houden kantoor in een souterrain van een grachtenpand. Mijn cliënt klaagt over de steile trappen bij de ingang van het kantoor. Dit hebben wij al vaker gehoord. Cliënt laat doorschemeren dat als er niet snel wat aan gedaan wordt hij naar een ander kantoor gaat. Ik ben bang dat ik mijn cliënt kwijtraak en stel voor de aanpassingen snel te doen. Vanwege de hoge kosten zien mijn kantoorgenoten deze aanpassing op dit moment niet zitten. Ik weet dat mijn cliënt er waarde aan hecht om op kantoor af te spreken, maar ik heb er ook belang bij de verhoudingen binnen kantoor goed te houden. Wat doe ik?'

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2023