9jan

Dilemma: Verkeerde stukken

U ontvangt stukken van het Openbaar Ministerie met privacygevoelige verklaringen die u goed kunt gebruiken in uw zaak. Het is echter niet duidelijk of de stukken wel voor uw cliënt bestemd zijn. Wat zou u doen?

Dilemma verkeerde stukkenHet dilemma: ‘Ik ben advocaat medewerker in de strafrechtpraktijk op een middelgroot kantoor. Ik sta een cliënt bij die verdacht wordt van stalking van zijn ex. Via het advocatenportaal ontvang ik van het Openbaar Ministerie de stukken waaronder ook allerlei privacygevoelige verklaringen van de ouders en vrienden van de ex. Ik lees de stukken vluchtig door. Ik twijfel of deze stukken wel voor mijn cliënt bestemd zijn. De verklaringen kan cliënt echter goed gebruiken. Wat doe ik?’ 

Wat zou u doen in deze situatie? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers. 
 
Logo DilemmApp 2020Heeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat!  
Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag.  
Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'?  

2024