10mrt

Eerste aflevering NOvUM: 'Ik wil als advocaat geen spel spelen, maar problemen oplossen'

Francien Rense, strafrechtadvocaat bij NautaDutilh, ziet het ultieme doel voor een strafrechtadvocaat niet perse als het behalen van een vrijspraak van een schuldige cliënt.

NOvUM Francien Rense"Het belang van de cliënt staat altijd voorop. Het kan ook goed zo zijn dat een cliënt besluit om niet te zwijgen, maar om zijn of haar verhaal te vertellen", aldus Rense. "Het strafproces zou moeten resulteren in verantwoordelijkheid nemen, door alle procesdeelnemers en in alle aspecten. De strafrechtadvocaat die dat faciliteert dient zijn cliënt en de maatschappij."

Rense gaat hierover in gesprek met Bas van Zelst in de eerste aflevering van een nieuwe serie webvideo's getiteld NOvUM. In elke aflevering van NOvUM wordt in 15 tot 20 minuten ingegaan op een actuele kwestie met gasten uit of rond de advocatuur. Kijk hier de eerste aflevering van NOvUM:

NOvUM logoNOvUM
De NOvA organiseert onder de naam NOvUM digitale debatten en interviews over de actualiteit en de praktijkvoering van advocaten. Gasten uit en rondom de advocatuur geven hun visie hierop. Daarbij komen diverse meningen aan bod, het NOvA-standpunt kan hier deel van uitmaken maar dat hoeft niet. U kunt deze debatten digitaal bekijken en reageren via X (@advocatenorde #NOvUM). 

2021