27okt

Eerste Kamer waardeert wetgevingsadvies NOvA

De adviezen van de NOvA in wetgevingstrajecten worden door de Eerste Kamerfracties uiterst serieus genomen. Dat zei senator Anne-Wil Duthler, voorzitter van de vaste commissie Veiligheid en Justitie én advocate, tijdens de bijeenkomst voor de adviescommissies wetgeving van de NOvA op 26 oktober in Nieuwspoort Den Haag.

Bijeenkomst AdviescommissiesKeer op keer benadrukte Anne-Wil Duthler het belang van de wetgevingsadvisering van de NOvA- adviescommies. “Mede op basis van jullie adviezen heeft de Eerste Kamer de laatste Justitiebegroting beoordeeld. Dat is echt uitzonderlijk. Uiteindelijk zijn de griffierechten niet verhoogd.”

Tijdens de bijeenkomst sprak algemeen deken Bart van Tongeren namens de algemene raad en het bureau van de NOvA zijn waardering uit voor het werk van alle 17 adviescommissies en 138 commissieleden. Ook stond hij stil bij de onderlinge samenwerking en de introductie van het liaison-systeem: elke adviescommissie heeft sinds 2014 een eigen vast aanspreekpunt binnen de NOvA.

Van Tongeren gaf verder aan graag gehoor te geven aan de wens vanuit de adviescommissies om eerder betrokken te worden bij wetgevingstrajecten: “Als hiermee de samenwerking verder kan worden versterkt, dan zal dat alleen maar tot betere wetgevingsadvisering en kwalitatief betere wetgeving leiden. En daar is het ons allemaal tenslotte om te doen.”

Alle wetgevingsadviezen van de adviescommissies wetgeving worden gepubliceerd in de Juridische databank.

 

2017