1okt

Inschrijving vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten geopend

Advocaat-stagiairs kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten, die in maart 2021 van start gaat. “De vernieuwde opleiding biedt een goede basis voor de startende advocaat. De opleiding is flexibel, praktijkgericht en stelt ethiek en vaardigheden centraal zonder tekort te doen aan de juridische inhoud”, aldus AR-lid Susan Kaak.

BA2021 - iStock-1226073719 (1)

De Nederlandse orde van advocaten heeft samen met de Uitvoeringsorganisatie (UO), the Law Firm School (LFS), De Brauw, het college van afgevaardigden, advocaten door het hele land en andere experts hard gewerkt aan de ontwikkeling van de vernieuwde opleiding. De vernieuwde opleiding biedt een goede basis voor de startende advocaat en heeft oog voor veranderingen in de juridische dienstverlening in de vorm van nieuwe vaardigheden, zoals digitale vaardigheden en ondernemerschap.

Basistest
Voor de start van de beroepsopleiding leggen de advocaat-stagiairs een basistest af. De basistest is in een zorgvuldige procedure opgesteld en gereviewd door advocaten en andere experts. De test wordt periodiek aangepast aan de actuele leerstof en aan de hand van ervaringen van degenen die de basistest hebben afgelegd. De basistest komt volgende week beschikbaar, hierover volgt meer informatie.

Overgangsregime
Deelnemers aan de huidige beroepsopleiding blijven deze gewoon volgen. Er zullen dus enige tijd twee opleidingen naast elkaar bestaan.

Zie ook:

2020