10mei

Merendeel sociaal advocaten overweegt te stoppen

7 op de 10 sociaal advocaten overweegt te stoppen. Dat blijkt uit de door EenVandaag gepresenteerde enquête van de SP. Maar liefst 98% van de advocaten is bezorgd over de plannen van minister Dekker. Ook vrezen zij voor nog meer bezuinigingen op het stelsel van de gefinancierde rechtsbijstand.

De samenleving verdient betaalbare rechtshulpDe resultaten bevestigen de dreigende kaalslag in de sociale advocatuur waar de NOvA al jarenlang aandacht voor vraagt. De plannen van de minister gaan ten koste van kwalitatief goede rechtsbijstand voor rechtzoekenden door kundige sociaal advocaten.

Theda Boersema, lid algemene raad van de NOvA. “Het is goed dat er geld bij komt voor OM en rechtspraak. Het is echter onbegrijpelijk dat er geen cent extra bij komt voor de toegang tot het recht en sociale advocatuur. De regering zal echt een andere koers moeten gaan varen. Op deze manier verlaten alle bevlogen collega’s het vak en staat de rechtzoekende in de kou.”

Als gevolg van jarenlange bezuinigingen staat het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand onder druk. Lees hier een overzicht van de inzet van de NOvA op dit dossier.

2019