Vertrouwenspersonen advocatuur

Vertrouwenspersonen advocatuur

In de advocatuur is er de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor stress- en burn-outklachten. Het beroep van advocaat vraagt om constante scherpte, betrokkenheid en vaak ook bereikbaarheid. Als het om wat voor reden dan ook, privé of op het werk, wat minder gaat en je als advocaat te maken krijgt met persoonlijke problemen, dan kan het lastig zijn om dit met iemand in je omgeving of op kantoor te bespreken of om hulp te vragen.

Om die reden is er het Team Vertrouwenspersonen. Dat bestaat uit (oud-)advocaten met veel beroeps- en levenservaring, die begrijpen hoe het er in de advocatuur aan toe gaat en getraind zijn om onbevooroordeeld een vertrouwelijk gesprek aan te gaan. Naast advocaten, kunnen ook familieleden en kantoorgenoten van advocaten bij het Team Vertrouwenspersonen terecht.

Het Team Vertrouwenspersonen is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 12:00 en 14:00 uur en tussen 19:00 en 21:00 uur op telefoonnummer 085 – 0640 182.

 
Het team opereert onafhankelijk en volledig zelfstandig. De gesprekken met de vertrouwenspersonen zijn vertrouwelijk, worden nergens vastgelegd en niet gedeeld met derden (waaronder de NOvA).