7dec

Digicert+QuoVadis verhoogt prijs advocatenpas(-app)

Leverancier Digicert+QuoVadis heeft aangekondigd de prijs voor de advocatenpas en de advocatenpas-app vanaf januari 2024 te verhogen. Heeft u een advocatenpas(-app) die in de loop van 2024 verloopt, dan kan het aantrekkelijk zijn om die uiterlijk 31 december 2023 te verlengen.

Advocatenpas in de handOmdat de prijzen voor de advocatenpas de afgelopen vijf jaar niet zijn verhoogd, is in de prijsstijging een aanzienlijke inflatiecorrectie opgenomen. Daarnaast bleken de uitleveringskosten de afgelopen jaren bij lange na niet kostendekkend, wat nu wordt rechtgetrokken. 
 
Overzicht kosten advocatenpas(-app) 
Vanaf januari 2024 bedraagt de prijs van de advocatenpas en advocatenpas-app: 

  Prijs 2024
(excl. btw, administratie- en uitleveringskosten)
Prijs 2019-2023
(excl. btw, administratie- en uitleveringskosten)
Fysieke advocatenpas (incl. cardreader), 3 jaar geldig € 102,50 € 89,50
Fysieke advocatenpas (incl. cardreader), 5 jaar geldig € 140,- € 122,-
Fysieke advocatenpas (incl. cardreader), 3 jaar geldig, met beveiligingscertificaat € 290,- € 212,50
Advocatenpas-app (activatiecode), 3 jaar geldig, incl. onbeperkte heractivatie € 94,- € 70,50
Advocatenpas-app (activatiecode), 5 jaar geldig, incl. onbeperkte heractivatie € 131,50 € 103,-
Extra fysieke pas zonder chip i.c.m. de activatiecode advocatenpas-app € 13,- € 13,-
Administratie- en uitleveringskosten € 46,50 € 25,-


Vervroegde verlenging
De nieuwe prijzen gelden voor bestellingen vanaf 1 januari 2024. Heeft u een advocatenpas(-app) die in de loop van 2024 verloopt, dan kan het aantrekkelijk zijn om die uiterlijk 31 december 2023 te verlengen via het advocatenpasportaal.  

Verloopt uw pas of app (of die van uw gemachtigde) in januari 2024, dan heeft u inmiddels een notificatiemail van Digicert+QuoVadis ontvangen, of kunt u die uiterlijk medio december 2023 tegemoetzien (zes weken voorafgaand aan de verloopdatum). Het is dan raadzaam de pas voor het einde van 2023 te verlengen, zodat u niet alleen tijdig uw nieuwe advocatenpas of activeringscode van de advocatenpas-app in huis heeft maar ook profiteert van de oude prijs. 

Advocaten met een pas of app die na januari 2024 verloopt, kunnen zelf de afweging maken of zij vervroegd willen verlengen. 
 
Onbeperkte heractivatie advocatenpas-app 
De advocatenpas-app zelf is gratis te downloaden. Net als de fysieke advocatenpas bestelt u de benodigde activatiecode bij DigiCert+QuoVadis, die deze om veiligheidsredenen in persoon bij u laat afleveren. De kosten van de app zijn lager dan van de fysieke pas, dus kan het aantrekkelijk zijn om van uw huidige fysieke pas over te stappen naar de advocatenpas-app.  

In de nieuwe prijs van de advocatenpas-app bij bestellingen vanaf 2024 is onbeperkte heractivatie inbegrepen, terwijl de kosten per heractivatie nu nog € 46 per keer bedragen. Dit betekent dat u de app gedurende de looptijd meermaals kosteloos op uw smartphone kunnen installeren, bijvoorbeeld bij aanschaf van een nieuwe telefoon of na verlies of diefstal. 

Bij de activatiecode voor de advocatenpas-app kunt u een fysieke pas zonder chip bestellen die alleen dient als legitimatie waarmee advocaten toegang krijgen tot gevangenissen en rechtbanken. 
 
Meer informatie 
- Twijfelt u tussen een fysieke pas of app, kijk dan voor meer informatie op de website van de NOvA
- Heeft u vragen over het aanvragen en de aflevering van advocatenpas(-app), of technische vragen hierover? Neem dan contact op met leverancier DigiCert+QuoVadis via 030-2324320 of qv.advocatenpas@digicert.com
- Voor andere vragen raadpleeg eerst onze veelgestelde vragen over de advocatenpas of de advocatenpas-app. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met het Informatiepunt van de NOvA via 070-3353554 of informatiepunt@advocatenorde.nl.  

2023