26nov

‘Mijn Strafdossier’ wordt overzichtelijker

De Rechtspraak heeft een aantal wijzigingen aangebracht in het uiterlijk en de werking van ‘Mijn Strafdossier’, het digitale portaal voor strafrechtadvocaten. Hiermee komt de Rechtspraak tegemoet aan wensen van strafrechtadvocaten. De structuur van ‘Mijn Strafdossier’ wordt gelijk aan het digitale dossier dat het OM en de Rechtspraak al gebruiken.

Het aantal omvangrijke dossiers neemt toe door digitale meervoudige kamerzaken. Hierdoor wordt het steeds crucialer dat digitale dossiers overzichtelijk blijven. De Rechtspraak heeft strafrechtadvocaten gevraagd om verbeterwensen voor ‘Mijn strafdossier’. Met de huidige wijzigingen is een aantal van die wensen uitgevoerd. De NOvA en Raad voor de rechtspraak blijven met elkaar in overleg over verdere verbeteringen.

Header Digitaal procederenEr is nu standaard voor elke zaak een mappenstructuur. Hierdoor verandert de nummering van mappen die na de wijziging worden aangemaakt. In de e-mailnotificatie staat vanaf die datum niet alleen dat er een nieuw document is toegevoegd, maar ook in welke map het document is terug te vinden. Daarnaast worden er nog een aantal kleine aanpassingen aan de ‘look and feel’ van het portaal doorgevoerd.

De Rechtspraak heeft een nieuwe handleiding voor ‘Mijn Strafdossier’  gepubliceerd en een nieuwsbericht met daarin alle wijzigingen aan het portaal. Vragen over ‘Mijn Strafdossier’ stelt u aan het Rechtspraak Servicecentrum via telefoon, X of Facebook (RSC).

Zie ook ons dossier Digitaal procederen.

 

2018